6 Comments
May 19Liked by Arthur van Amerongen

Ik ben zeer benieuwd naar het artikel van Cees Groenewegen over de verhuur van huizen in Portugal. Ik begrijp dat het er in Portugal net zo aan toegaat als in Spanje. Hier in Fuerteventura waar ik woon verhuren de buitenlandse huiseigenaren niet aan Spanjaarden. Want de strenge huurwetten maken het voor een eigenaar haast onmogelijk om wanbetalers eruit te zetten. Bovendien is het lucratiever om de woning - vaak zwart - per week te verhuren. Naast mij woont een Spaans stel met 2 kinderen. Eerst woonde de man alleen en betaalde hij huur. Toen leerde hij een vrouw met 1 kind kennen die bij hem introk. De vrouw raakte zwanger van hem. Nog 1 kind erbij. Hij stopte met het betalen van huur. Ze waren dus ''okupas'' geworden. De eigenaar wil hen eruit hebben, maar dat gaat niet want ze hebben kinderen. Afijn, hij heeft een advocaat in de arm genomen (twee jaar geleden intussen) en er is nog steeds geen licht aan het eind van de tunnel. Want deze mensen bezorgen iedereen ook veel overlast. Maar dat is een ander verhaal.

Expand full comment
May 19Liked by Arthur van Amerongen

Zelfs de lokale Motor Muizen maken hier minder herrie dan de Fat Bikers in Mokum.

Expand full comment
May 19Liked by Arthur van Amerongen

Mijn advies: nog even wachten. Nederland gaat al heel snel - ook qua klimaat! - op Portugal lijken. Voorspel ik!

Expand full comment

Men heeft het altijd wel over die Duitserts maar Fransen bwerk.

Portugal heeft echt een Franserikkenprobleem. Niet overal, maar natuurlijk wel op de goede plekken. Op onze reis door Portugal van de Noord naar de Zuid kwamen we deze irritante overal de boventoon voerende idioten vooral in het Zuiden tegen. De kekke taxichauffeusse die ons naar een goed restaurant bracht werd er niet goed van. Arrogante klerelijers. Ze kopen zich helemaal scheel, de mooiste plekjes en de mooiste huizen vertelde ze. En waarom? Omdat ze eigen land volledig naar de Philistijnen hebben geëmigreerd.

Uit eigen ervaring kan ik zeggen dat ik er ook een stronthekel aan heb. Overal waar ik ze tegenkomen lopen ze in de weg. Het volkje verdomd het namelijk enigszins aan de kant te gaan. Wanneer je op een stoep zo een modern kutgezin met oververwende kutkinderen tegemoet loopt ontkom je er niet aan elkaar ofwel te beuken bij het passeren, een kind onder te lopen zodat je kleren onder het ijs komen te zitten, of je de straat of perk in moet springen om ze te ontwijken.

Mijn rebelse ik doet het eerste en niet zelden onder luid enigszins op het Franse Dans cul lijkende Dank U te zeggen!

Tijdens een mooie wandeling aan de prachtige en indrukwekkende kust van Zuid Portugal in de buurt van Cascais, meen ik me te herinneren, waren er op een gegeven moment zo veel en zo luidruchtig, dat ik spontaan keihard de Marseillaise ben gaan zingen. Het hielp, ze waren compleet stil en gingen allemaal aan de kant.

Expand full comment

Wist dat u in Portugal de medicijnen heel goedkoop en vaak zonder recept te krijgen zijn. Sowieso is een recept een jaar geldig. Daar moet toch vast een zetpilletje tussen zitten dat u rust geeft.

Expand full comment

Hahahaha, ja dat doen anders de overheerlijke wijnen en de lieve mensen van Portugal wel. Het ziet er erger uit dan het is uiteraard.

Expand full comment